Wiggan Lane_

Huddersfield

Client _

Private

Location_

Huddersfield

Project Type _

Residential

Budget _

Circa £100,000

Main Contractor _

To achieve the client's brief, Eight_OneTwo created a bespoke proposal for a single storey rear extension our client.

The existing dwelling lacked cohesion especially with the rear elevation having non proportionate windows in both style and pattern, a separate garage with a differing pitch roof to that of the host dwelling which only created more separation to the existing rear elevation. 

The intention was to create an open plan single storey extension that spread along the entire rear elevation with considered glazing proportions that provide harmony and balance to the property. 

The design is cloaked in one primary material of zinc to provide a modern response and an overhang into the garden providing an enclosed outside space whilst at the same time covering up the inconsistent existing dwelling.